DUYURULAR... DUYURULAR... DUYURULAR... DUYURULAR... DUYURULAR... DUYURULAR...

Nedir Bu PNG?

29 Nisan, 2023 Tarihinde oluşturuldu | Dönüştürücüler | 795 görüntüleme | 2 Dakika okuma

"Ping" veya "P-N-G" olarak telaffuz edilebilen PNG, sıkıştırılmış bir raster grafik biçimidir.

Nedir Bu PNG?

"Ping" veya "P-N-G" olarak telaffuz edilebilen PNG, sıkıştırılmış bir raster grafik biçimidir. Web'de yaygın olarak kullanılır ve ayrıca uygulama grafikleri için popüler bir seçimdir.

PNG formatı, GIF ve JPEG formatları zaten birkaç yıldır ortalıkta dolaştıktan sonra 1994 yılında tanıtıldı. Bu nedenle PNG, her iki biçimin birçok avantajını içerir.

Örneğin, PNG görüntüleri, GIF dosyaları gibi kayıpsız sıkıştırma kullanır, bu nedenle, JPEG görüntülerinde görünebilecek herhangi bir bulanıklık veya başka kusurlar yoktur.

GIF ve PNG

PNG formatı da JPEG formatı gibi 24 bit rengi destekler, dolayısıyla bir PNG görüntüsü 16 milyondan fazla renk içerebilir. Bu, GIF görüntüleri maksimum 256 renk içerebileceğinden, GIF ve PNG arasındaki önemli bir farktır.

JPEG ve GIF biçimlerinin aksine, PNG biçimi bir alfa kanalını veya "RGBA" renk uzayını destekler. Alfa kanalı, üç standart renk kanalına (kırmızı, yeşil ve mavi veya RGB) eklenir ve 256 şeffaflık düzeyi sağlar. JPEG görüntüleri saydam pikselleri desteklemez ve GIF görüntüleri yalnızca tamamen saydam (kısmen opak olmayan) pikselleri destekler.

Bu nedenle PNG biçimi, Web geliştiricilerinin ve simge tasarımcılarının bir görüntüyü belirli bir renk yerine saydam bir arka plana soldurmasına olanak tanır. Alfa kanalına sahip bir PNG, herhangi bir renkli arka plana yerleştirilebilir ve kenarlarda bile orijinal görünümünü koruyabilir.

PNG resim formatının birçok faydası olsa da her amaca uygun değildir. Örneğin, PNG'ler çok daha fazla disk alanı kapladığından, dijital fotoğraflar genellikle JPEG olarak kaydedilir. PNG görüntüleri canlandırılamadığından GIF'ler animasyonlar için hala kullanılmaktadır.

Ek olarak, tarayıcılar PNG formatı için tam destek sağladığından, GIF'ler birçok web sitesinde hala kullanılmaktadır. Ancak, artık çoğu tarayıcı ve resim düzenleme programı PNG'leri desteklediğinden, web geliştiricileri ve grafik sanatçıları için popüler bir dosya formatı haline geldi.

Dosya uzantısı:

.PNG

PNG Dönüştürücüler

  1. PNG'den JPG'ye dönüştürücü
  2. PNG'den WEBP'ye dönüştürücü
  3. PNG'den BMP'ye dönüştürücü
  4. PNG'den GIF'e dönüştürücü
  5. PNG'den ICO'ya dönüştürücü
  6. JPG'den PNG'ye dönüştürücü
  7. WEBP'den PNG'ye dönüştürücü
  8. BMP'den PNG'ye dönüştürücü
  9. ICO'dan PNG'ye dönüştürücü
  10. GIF'den PNG'ye dönüştürücü
  11. HEIC'den PNG'ye dönüştürücü
29 Nisan, 2023 Tarihinde güncellendi